Към момента няма опасност от разрастване на пожара, който бушува вече второ денонощие между пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово и Карабунар, съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов, но все пак уточни, че борбата с огъня продължава. 

Локализиран е пожарът в Пазаржишко

“Продължават да се гасят отделни локални огнища, тъй като те са много трудно достъпни и не могат да бъдат гасени на ръка или с противопожарни автомобили, а се ограничават с просеки. Има тежка техника на място, а това са т.н. лесонепригодни площи или изоставени площи, които обаче са на баир или на малко по-стръмни места, където техника трудно може да отиде, точно те тлеят към момента. Категорично няма опасност за нито едно от населените места наблизо. Изградени са ивици, които са прокопани от тежка тежника, така че да не се даде възможност да се разпространят. Там има и дежурни противопожарни служители, които са от няколко районни служби. Те ще останат на място, докато е необходимо и докато пожарът не бъде потушен изцяло", увери Стоянов. 

Ако отнякъде се вижда, че нещо тлее или има пушек, то това е именно от тези периметри, където няма достъп на техника и хора, а пожарът се ограничава с ивиците, прокопани от тежка техника.
Агенция "Фокус"