/ iStock/Getty Images
Четирима млади лекари от МБАЛ-Пазарджик бяха наградени от Регионалната колегия на БЛС. Отличията бяха връчени на специална церемония от председателя на регионалната колегия д-р Васил Попов.

В категория „Ти си нашето бъдеще“ (награда за младите медицински надежди на България) отличия получиха 7 медици. Сред тях са специализантът от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик д-р Мартина Шопова, д-р Ангел Добрев-специализант в ОАИЛ, д-р Борислав Церовски от Отделението по ортопедия и травматология и д-р Божидар Николов от Хирургично отделение.

Другите наградени в тази категория бяха д-р Цветан Татаров – специализант в Отделение по медицинска онкология, д-р Алексей Керенски – специализант Ортопедия и травматология и д-р Еми Бошнакова – Влакнова – кардиолог.

Отличиха медици от Габрово с грамоти

В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ признание получават д-р Стоян Минев от ЦСМП-Пазарджик, който работи и в Кардиологично отделение на МБАЛ[1]Пазарджик, дългогодишният рентгенолог в областната болница д-р Илия Стойчев, д-р Дженка Милева – общопрактикуващ лекар, д-р Георги Андонов – специалист Анестезиология и интензивно лечение. Д-р Атанас Пенчев – специалист Ушно-носно-гърлени болести, е новият носител на приза „Лекар на годината 2021“.
 
Информационна агенция Фокус