/ iStock/Getty Images
Остава критично състоянието на 43-годишен мъж от Пещера с потвърден коронавирус, за който се полагат интензивни грижи от 2 април, съобщават от лечебното заведение, в което е настанен.

Той е интубиран и все още не могат да се правят прогнози за изхода от лечението му. Уврежданията по белите му дробове са изключително тежки. Има и придружаващи заболявания - хипертония и диабет.

72-годишен мъж от Пещера е новата жертва на COVID-19 у нас, 30 медици са заразени

Трима лекари и трима сестри полагат денонощни грижи за пациентите с COVID-19 във Втория интензивен сектор. Д-р Иван Харизанов, д-р Варта Шопова и д-р Ангел Добрев и трите медицински сестри Катерина Ичева, Ива Тодорова и Елена Петкова са от 5 дни в най-рисковото място.

Налага се да работят екипирани в защитни костюми, предпазни маски, шлемове и очила. Това, което виждаме на този етап е, че се касае за много тежко заболяване и коварен вирус, който нанася сериозни поражения върху дихателните органи, коментират медиците.

Създават контролно-пропускателни пунктове в ромската махала в Пещера заради коронавируса (ВИДЕО)

Заболяването се развива изключително бързо, засягайки всички жизненоважни органи и системи, водейки до тяхната декомпенсация. Въпреки тежката ситуация медиците остават на първа линия.