Интел
Интел / Guliver/Getty Images
"Интел" обяви, че работи върху свръбърз процесор, специално предназначен за системите с изкуствен интелект.
 
"Мисля, че сме в началото на голяма промяна... Изкуственият интелект ще бъде подобен на (развитието на) Интернет през 90-те години", каза Брайън Кързанич на конференция по технологии организиран в Калифорния от "Уолстрийт джърнъл".
 
Изкуственият интелект може да доведе до световна война

Чиповете, предназначени за изкуствения интелект, трябва да могат да обработват големи количества данни в реално време. Поради това "Интел" в партньорство с Facebook и други компании, се насочи директно към проектирането на специален микропроцесор, обяснява лидерът във Facebook.
 
В официалния блог на "Интел" Брайън Кързанич заявява, че тези нови чипове биха позволили "нови видове приложения в изкуствената интелигентност", биха спомогнали за трансформирането на здравния сектор, социалните мрежи, автомобилите, прогнози за времето и др.
 
Изкуствен интелект твърди, че Despacito е химнът на България? (ВИДЕО)

Този нов вид свръхмощен цип е в процес на изграждане повече от три години и първият модел се очаква да бъде на разположение "скоро", каза Навийн Рао, съосновател на стартиращата специализирана в машинното обучение и закупени от "Интел" миналата година.
 
"Ние проектирахме този чип (...), за да се освободим от настоящите ограничения, наложени от това, което се предлага на пазара и което не е специално предназначено за изкуствения интелект", каза представителят на компанията.
БГНЕС