Фейсбук направи Зукърбърг шестия по богатство в света
Фейсбук направи Зукърбърг шестия по богатство в света / Guliver/Getty Images

Печалбата на „Фейсбук" през първото тримесечие на годината направи изпълнителния директор Марк Зукърбърг шестия най-богат човек в света.

След като спечели 4,2 млрд. само за няколко часа, Зукърбърг се изкачи в листата на „Форбс" за най-богатите хора на света. Богатството му се изчислява на 51,7 млрд. долара, с което надмина основателя на софтуерния гигант Oracle Лари Елисън с 2 млрд. долара.

Марк Зукърбърг: Няма място за езика на омразата във Facebook

В сряда акциите на „Фейсбук" скочиха с 10% след няколко часа търговия, след като компанията обяви, че приходите надминават очакванията на анализаторите през първото тримесечие на 2016 г. след рекордните последни месеци от 2015 г.

Приходите през последното тримесечие достигнаха 5,38 млрд. долара, което е повече от прогнозата на анализаторите от 5,26 млрд. долара. Чистата печалба на „Фейсбук" достигна 1,51 млрд. долара през първото тримесечие на година, което е със 195% повече спрямо първото тримесечие на предходната година.

Зукърбърг дипломатично отказа на Кание Уест 1 млрд. долара

На 31-годишна възраст Зукърбърг е най-младият в топ 10 на най-богатите хора в света. Той за първи път той се появи в класацията на 400-те най-богати американци на „Форбс" през септември 2008 г. с чисто богатство в размер на 1,5 млрд. долара. Тогава „Фейсбук" все още не беше публична компания.

Източник: БГНЕС