Зукърбърг дипломатично отказа на Кание Уест 1 млрд. долара
Зукърбърг дипломатично отказа на Кание Уест 1 млрд. долара / БГНЕС, архив

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг дипломатично отказа да инвестира 1 млрд. долара в проекти на известния американски рапър, дизайнер и продуцент Кание Уест.

31-годишният Зукърбърг не е отказал публично на Кание Уест, но се възползвал от микроблога на бившия инженер на своята компания Стивън Грим, поставяйки под неговия пост " like".
А публикацията била следната:

„Скъпи Кание Уест, ако искаш от основателя на Фейсбук 1 млрд. долара, вероятно не трябва да го правиш с помощта на /конкуриращия го/ Туитър", написал Грим.

Кание Уест помоли Марк Зукърбърг за 1 млрд. долара

След това той изтрил поста, но журналистите успели да го копират. Кание обяви големия размер на своите задължения миналата неделя преди излизането на осмия му студиен албум "Life of Pablo".

"Пиша ви това, братя мои, в момент, когато личният ми дълг възлиза на 53 млн. долара. Моля ви, молете се да успея да се справя с това", написа той в Туитър. Този колосален дълг обаче не пречи на Кание Уест да си наема самолети и да си купува баснословно скъпи часовници.

Британският хуморист Рики Джървейс, който водеше тазгодишните награди "Грами", го посъветва да намали апетита си за скъпи чистокръвни състезателни коне, а от "Пица Хът" предложиха на рапъра да го вземат на работа.

Източник: БГНЕС