/ ThinkStock/Getty Images
Знаменитости ще се появят с бяла роза към тоалета си в знак на подкрепа на движението "Таймс ъп" (Времето изтече) по време на 60-ата церемония по връчването на наградите "Грами" в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Море от черни тоалети по червения килим на Златен глобус 2018 (СНИМКИ)

Певиците Дуа Липа и Холзи са сред потвърдилите, че ще подкрепят каузата на движението за защита на жените по света от сексуален тормоз и дискриминация. Музикалната индустрия не беше разтърсена от толкова много публични обвинения в сексуални посегателства, както Холивуд. Но нейните представители искат да покажат съпричастност на движението.

Бивша тийн звезда обвини в изнасилване Ник Картър от „Бекстрийт бойс“

"Бих искала да видя мъжете и жените да носят бели рози и да произнесат значими речи на наградите "Грами", каза Мег Харкинс, вицепрезидент в лейбъла "Рок нейшън". След церемонията на "Златните глобуси", Харкинс и колегата й Карън Райт се чудели какво би било подходящо да измислят за вечерта на наградите "Грами".

"Избрахме бялата роза, защото тя е символ на надежда, мир, съчувствие и съпротива в историята. Моля, уведомете ни дали можете да се включите към поддръжниците ни. Светът ще ви чуе", гласи имейлът, който изпратили двете жени на очакваните гости.

Стотици шведски музикантки разобличиха сексуален тормоз

Мнозина собственици на лейбъли отговорили, че те и служителите им ще подкрепят инициативата. Очаква се още знаменитости да потвърдят.  Музикалният продуцент Ръсел Симънс, съосновател на звукозаписната къща "Деф джем", е вероятно най-влиятелният представител на бранша, който е обвинен в сексуален тормоз.

Вижте кои ще бъдат изпълнителите на наградите "Грами"

Наградите "Грами" ще бъдат раздадени за 60-и път на 28 януари на церемония в зала "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк.
БТА