/ iStock/Getty Images
Шотландско животно застана на релсите близо до град Глазгоу и упорито отказваше да пусне преминаващите влакове, което предизвика забавяне на движението им. Според информацията, то е успяло да се измъкне от загражденията на намиращ се наблизо парк, предава Sky News.

Компанията „ScotRail“ предупреди за забавянето и причините за него в своята страница в социалната мрежа „Туитър“ малко преди 9:00 часа местно време (11:00 часа българско време). Те публикуваха и снимка на животното, което упорито е отказвало да се махне от релсите, и се извиниха на хората за причиненото неудобство.

„Не е безопасно да се опитваме да преминаваме през този район в момента. Както виждате на снимката, влакове и в двете посоки са задържани“, казват те.

Използвайки кофа с храна, в крайна сметка служителите на компанията, както и общински сътрудници са успели да накарат животното да се измести и да допусне влаковете да продължат маршрута си.

Жужене на пчели прогонва слонове от железопътните релси в Индия

Някои от чакащите на близките гари и пътниците в самия влак не останаха много доволни и заявиха, че заради „ужасното обслужване“ на компанията са се забавили и са пропуснали уговорки и изпити.

Местните власти в Глазгоу заявиха, че ще работят по въпроса да установят откъде точно кравата се измъкнала, за да излезе на релсите.