Зетят на милиардерка от Монако призна, че е участвал в убийството й
Зетят на милиардерка от Монако призна, че е участвал в убийството й / Thinkstock/Getty Images

Войцех Яновски, зет на монакската милиардерка Елен Пастор, призна за участието си в убийството й, предаде Франс прес. Съобщението е на главния прокурор на Франция Брис Робен.

Яновски беше задържан на 24 юни заедно с други 23-ма заподозрени за участие в убийството. От тази група след едно денонощие бе освободена дъщерята на Пастор Силвия, съпруга на Яновски. Полицията сне от нея обвиненията си, че е участвала в заговора за убийството на майка си.

Яновски, който е почетен консул на Полша в Монако, управлява и много компании. Една от тях търгува с нефт, а друга е специализирана в нанотехнологиите. 64-годишният бизнесмен е член на Търговската палата на Полша. В качеството си на почетен консул на тази страна той не разполага с дипломатически имунитет.

По неофициални данни следствието счита, че убийството е извършено по финансови причини. Елен Пастор, която беше ранена при въоръжено нападение на 6 май и почина от раните си в болницата две седмици по-късно, притежаваше състояние в размер на 19 милиарда евро.

Двама марсилци от коморски произход, на 31 и 24 години, са сред главните заподозрени за убийството. Полицията разполага със сигурни доказателства за присъствието им на местопрестъплението на 6 май.

Източник: БТА