/ БТА

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Индия ще изпрати „високопоставена делегация“ на международната среща  на високо равнище за мир в Украйна, която ще се проведе в Швейцария в края на седмицата с участието на над 90 държави и организации.

Зеленски направи съобщението след днешната си среща в Италия с индийския премиер Нарендра Моди.

Лидерите, които са се срещнали в кулоарите на срещата на високо равнище на Г-7, са обсъдили търговията, разширяването на връзките и подготовката за швейцарската конференция, която Украйна се надява да бъде посетена от представители на около сто държави и организации.

„Благодарности на премиера Нарендра Моди за изпращането на високопоставена делегация на срещата на високо равнище“, пише в изявление на Зеленски.

Допълнително украинският президент се е срещнал в кулоарите на срещата на Г-7 и с папа Франциск, като понтификът е заявил, че Ватиканът също ще участва на срещата в Швейцария.

„Оценяваме участието на Ватикана на срещата на високо равнище и усилията, насочени към постигането на мир, по-специално по отношение на завръщането на украинските деца, отвлечени от Русия“, написа Зеленски в „Телеграм“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Виктор Турмаков/БТА