Таксиметрова компания от Банкок е намерила алтернативен начин, с който да изхранва безработните си шофьори. Бизнесът с таксита в тайландската столица почти изцяло се е сринал заради пандемията от COVID-19, съобщи Ruptly.

Банкок таксита
Gulliver/Getty Images

Компанията "Боворн Ратчапуруек" е превърнала неизползваните си таксита в зеленчукова градина, благодарение на която снабдява със свежи хранителни продукти своите безработни служители и техните семейства. На мястото има оформени и малки езерца с жаби.

Банкок таксита
Gulliver/Getty Images

По таваните на розовите коли е натрупана почва, върху която растат тиквички, лук и краставици, а върху предните капаци стои разсадът за домати.

Банкок таксита
Gulliver/Getty Images

Таксиметровата фирма се обърна към правителството на Тайланд с апел да получи държавна помощ, с която да оцелее без клиентела. "Ако държавата не ни помогне ще банкрутираме", твърдят от фирмата. "Никога не съм виждал толкова лоши периоди като този", разказва 84-годишният таксиметров шофьор Шавлот Сриджем.

Банкок таксита
Gulliver/Getty Images

Заради отлива на туристи и стриктния локдаун, много от таксиметровите водачи, които работят за фирмата трябвало да върнат колите си. Така в покрайнините на Банкок се оформила чудатата "таксиметрова градина", в която има над 300 автомобила.