Фенове в шок след смъртта на Лиъм Пейн
Фенове в шок след смъртта на Лиъм Пейн / БГНЕС
Бившият член на момчешката група „Уан дайрекшън“ Зейн Малик пренасрочи турнето си в САЩ за 2025 г. заради смъртта на британския певец Лиъм Пейн, предаде ДПА. 

Лиъм Пейн почина миналата сряда на 31-годишна възраст в резултат на „множествени травми“ и „вътрешни и външни кръвоизливи“,  след като падна от балкона на хотел в Буенос Айрес. Според прокуратурата предварителните резултати показват, че по време на трагедията той е бил сам и е преживявал „криза, дължаща се на злоупотреба с вещества“.

Малик обяви, че отлага американската част от турнето си Stairway To The Sky след „сърцераздирателната загуба“ на Пейн.

Седемте дати от турнето във Вашингтон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас и Сан Франциско са преместени от 21 януари до 3 февруари догодина, потвърди Малик в публикация. Концертите трябваше да се състоят през октомври, ноември и декември тази година. 

Това се случва малко след като приятелката на Пейн, Кейт Касиди съобщи, че двойката е планирала сватба. Седмица след кончината на певица Касиди сподели в публикация в Инстаграм: „Дори не знам откъде да започна. Сърцето ми е разбито по начин, който не мога да изразя с думи“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Анна Владимирова/БТА