Глазгоу
Глазгоу / БГНЕС
За трима убити съобщи Би Би Си при нападението с нож на централна улица в Глазгоу посред бял ден, а още шестима са в болница, сред тях и полицай, който се бори за живота си. Нападателят е ликвидиран, по непотвърдени данни той е един трите жертви.

Впоследствие, след като не бе получено официално потвърждение за други убити, освен нападателя, Би Би Си обяви, че инцидентът не се счита за свързан с тероризъм. Освен 42-годишния полицай, чието състояние е тежко но стабилно, в болница са още петима - мъже на 17, 18, 20, 38 and 53 години.
 

Над 20 полицейски коли пристигнаха на мястото на инцидента, започнал в хотел „Парк Ин“ на ул. „Уест Джордж“, в който са настанени и мигранти.
Стив Джонсън от шотландската полиция заяви: „Индивидът, който бе застрелян от въоръжени полицаи, почина. Шестима други са в болница за лечение на раните, включително и полицай, който е в критично, но стабилно състояние.

Призоваваме гражданите да не споделят непотвърдена информация за инцидента в социалните медии, и ги молим да избягват района“.