/ Gulliver/Getty Images
Меган Маркъл отрече твърденията, че е била умишлено изключена от вчерашната историческа кралска среща на върха в Сандрингам. Тя обяснява, че е решила да остави преговорите по абдикацията на съпруга си, принц Хари, пише Дейли Мейл.

Днес говорителят на двореца Кенсингтън също отхвърли твърденията, че Меган е изключена и каза: „В крайна сметка, принцът и съпругата му решиха, че не е необходимо херцогинята да се присъедини“.

Според изданията на Острова причината за несъстоялата се видеовръзка с херцогинята, която в момента се намира в Канада, е, че Кралица Елизабет била предупредена от сътрудниците си, че разговорът може да бъде прихванат от медии, търсещи сензации. 

Ще бъдат ли принц Хари и Меган Маркъл финансово независими? (ВИДЕО)

В същото време принц Уилям се показа за първи път, откакто херцогът и херцогинята на Съсекс решиха да абдикират. Той участва тази сутрин в училищно бягане, след като се примири с уговорената емиграция на по-малкия си брат в Канада и отхвърли твърденията за дълбок разрив между двамата братя и техните съпруги.

Кралицата даде „преходен период“ за оттеглянето на Хари и Меган (ВИДЕО)

След вчерашната семейна среща в Сандрингам британската кралица оповести историческо и емоционално изявление, изразяващо съжаление за решението на херцога и херцогинята на Съсекс да разделят времето си между Канада и Великобритания, докато прекратят своите кралски задължения.