/ ThinkStock/Getty Images
Единият от двамата ученици, открили стрелба в училище в предградие на Денвър, щата Колорадо, е непълнолетно момиче, съобщиха от полицията.

При нападението в Хайландс Ранч беше убит един човек, а други осем бяха ранени. Първоначално шерифът на община Дъглас съобщи, че са арестувани две момчета - ученици в същото учебно заведение - едното на 18 години, другото - непълнолетно.

Ученици откриха огън в училище в щата Колорадо, убиха един и раниха седем души

Всъщност става въпрос за непълнолетно момиче, каза на пресконференция днес шериф Тони Спърлок, обяснявайки, че хората от екипа му са се заблудили от външния вид на момичето, преди да говорят с нея.

Спърлок каза, че трима от осемте ранени ученици остават в интензивното отделение на местни болници, а останалите са изписани. Шерифът уточни, че единият от стрелците е бил неутрализиран от въоръжения училищен охранител преди пристигането на полицията, две минути след подаване на сигнала.

Не сме влизали в престрелка с тях, подчерта Спърлок и добави, че са иззети два пистолета и че разследването продължава в сътрудничество с ФБР. Анализират се социалните мрежи, а също и телефоните и компютрите на двамата извършители, за да се установи причината за деянието им, обясни шерифът.

Пълнолетният ще се яви по-късно в съда, за да му бъдат повдигнати обвинения.
БТА