/ iStock/Getty Images
Най-малко осем души са загинали при втора лавина, паднала на път в Източна Турция, докато спасителни екипи издирвали хора, затрупани от предишно свличане на снежна маса, предаде Асошиейтед прес. Това съобщи Меки Арвас, кметът на град Бахчешехир в окръг Ван, където е станало бедствието.
Четирима загинаха при лавина в Турция

Други 20 спасители са останали под снега. Около 300 служители на службите за спешна помощ са били повикани на магистралата край заобиколения от планини град Бахчешехир, след като вчера в района падна лавина, която уби петима души.
Валията на Ван Мехмет Емин Билмез заяви, че 25 служители на спасителните екипи са били извадени живи от снега досега и изпратени в болница. Няма информация за тяхното състояние. По данни на вътрешното министерство затрупани остават около 10-15 души, след като 30 са били спасени, предаде Ройтерс.
 
Първата лавина затрупа снегорин и микробус. Загинаха петима души, а двама остават в неизвестност. Шофьорът на снегорина и седем пътници оцеляха.
Втората лавина падна днес, докато стотиците спасители издирваха двамата изчезнали, съобщи частната телевизия НТВ, като добави, че мъгла и силен снеговалеж затрудняват издирвателните дейности. Анадолската агенция предаде, че шофьорът на снегорина Бахаттин Карагюлле е бил затрупан за около 25 минути под снега, преди да успее да счупи прозорец и да се спаси.
БТА