/ iStock/Getty Images
На един от водещите италиански експерти по имунология на коронавирусите е осигурена полицейска защита, след като е получила куршум в писмо, заплашващо нея и семейството й със смърт.

Професор Антонела Виола очевидно е била набелязана заради публичната ѝ подкрепа за ваксинирането на децата срещу ковид.

През тази седмица в няколко европейски държави публични личности бяха подложени на засилени заплахи заради мерките срещу пандемията, предаде Би Би Си.
Няколко френски депутати бяха заплашвани, докато обсъждаха закона за ваксинационните пропуски.

В сряда вечерта домът на нидерландския политически лидер Сигрид Кааг беше нападнат от теоретик на конспирацията, който размахваше запалена факла и предаваше на живо във Facebook.

В Италия имунологът професор Виола - ръководител на педиатричен изследователски институт в северния град Падуа - потвърди в социалните мрежи, че е получила куршум и писмо, което заплашва нея или семейството ѝ с разстрел, ако не каже "не" на ваксинирането на децата.

"Тези хора са антиваксъри, които знаят само как да мразят, да отхвърлят логиката и законите и да създават напрежение и насилие", каза тя, като настоя, че винаги ще дава гласност на научните заключения и ще говори на тези, които искат да я чуят.
БГНЕС