Най-малко 100 тела бяха открити на израелския кибуц Беeри в понеделник, след като продължиха да изплуват ужасяващите картини на атаката на терористичната групировка „Хамас“ на граничните селища на Израел с ивицата Газа.

Цивилни от кибуците бяха убити, а други взети за заложници, според израелските власти, а информацията бе потвърдена и от видеа, проверени от CNN.

Видеоклиповете показват тежко въоръжени бойци, които пристигат в Беери на мотори в 7 часа сутринта, половин час след като успяват да пробият граничната ограда с ивицата Газа. Точно след това е последвала и кървавата баня, пише CNN.

50 години след войната от Йом Кипур: Израел се сблъсква с най-тежката си заплаха

Кадрите показват как трима бойци вадят три тела от автомобил, преди да го откраднат и да потеглят на север. Видеото, което се появи първо в Telegram, е заснето от охранителна камера от Бери.

Друго видео пък показва петима израелски цивилни, които са взети за заложници. По-късно, в кадри от друг клип, верифициран от CNN, се виждат безжизнените тела на четирима от тях.

„Пишеше, че ни обича, чуха се изстрели, връзката прекъсна“ - историята на Тувал, който търси брат си

На други кадри се виждат как навлизат в кибуца Беери, след като не успяват първоначално да пробият граничната ограда - стрелят по минаващ автомобил, при който се задейства отварянето на портата и бойците навлизат в територията на селището.
 


Нападението над Беери е по същото време, по което терористите на "Хамас" нападат и хора на музикален фестивал, където загинаха най-малко 260 души, след като започва безразборна стрелба по тълпата.

* Кибуц (група) е селскостопанска комуна в Израел, с общо имущество и равенство в труда и потреблението. Към този момент съществуват около 270 такива селища, жителите на всяко едно от които не надхвърлят 1700 души. В последните десетилетия броят на живеещите в кибуци намалява. При основаването на държавата Израел около 8% от израелците са били членове на кибуци, днес броят им е около 3%.