Вероятно е убит един от лидерите на могъщ мексикански наркокартел
Вероятно е убит един от лидерите на могъщ мексикански наркокартел / снимка: Reuters, архив

Един от ръководителите на могъщия мексикански наркокартел Лос Сетас изглежда е убит в престрелка с морски пехотинци в северния мексикански щат Коауила, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на мексиканската морска пехота.

Според военните има убедителни доказателства, че тялото на един от двамата мъже, убити при стрелбата, е на Ериберто Ласкано, наричан също така Ел Ласка. Информацията може да бъде официално потвърдена, след като патолози направят допълнителни изследвания, се казва в съобщението на мексиканските ВМС.

Ласкано е един от най-издирваните мексиканци, а САЩ предлагат награда от 5 милиона долара за залавянето му, предава БТА. Само главатарят на картела Синалоа Хоакин Гусман би представлявал по-голям трофей за властите.

Смъртта на Ласкано ще е голяма победа за мексиканските правоохранителни органи в борбата им с наркокартелите. Картелът Лос Сетас е извършил един от най-големите кланета в Мексико, едни от най-дръзките нападения срещу затвори, и отдавна води истинска война с властите.