/ БТА
В Белград започна голяма акция за ваксиниране на ромското население срещу коронавируса, в която според думите на заместник-кмета на Белград Горан Весич са се отзовали голям брой роми, съобщи Танюг.

Весич заяви пред журналисти, че местните власти в Белград заедно с Националния съвет на ромите са формирали мобилни екипи, които обикаляли ромските махали и раздавали на ромите брошури на ромски език за значението на ваксинацията.

Сръбският президент ще се ваксинира с китайска ваксина

Отзивът на ромите е голям и им благодаря за това. В Белград живеят около 36 000 роми и ще се потрудим да стигнем до всеки един от тях, каза Весич.

Той каза, че в понеделник пристигат нови колическва от китайската ваксина и призва всички, които досега не са се ваксинирали, да направят това в предстоящата втора вълна на ваксинацията.

Екип на премиера Ана Бърнабич е направил анализ, който показва, че градовете, където има по-голям процент на ваксинирани, имат по-малко заразени, каза Весич.7

Според заместник-кмета на Белград в сръбската столица досега са ваксинирани 32,6 процента от пълнолетните граждани и са реваксинирани 23 процента от пълнолетните.
 
БТА