/ БГНЕС, архив
В началото на разговора с руския си колега Сергей Лавров унгарският външен министър Петер Сиярто с ирония отбеляза, че се среща с него едва ли не по-често, отколкото с жена си, предаде ТАСС.

"През последните седмици ние с вас се срещаме вече за трети път. Жените ни могат да ни завидят", каза с усмивка Сиярто в началото на срещата. След това Сиярто съобщи, че смята да обсъди с Лавров конкретни стъпки за реализация на споразуменията, постигнати на срещата между лидерите на двете страни Владимир Путин и Виктор Орбан на 18 септември.

"Вие чудесно знаете какво значение придаваме на развитието на сътрудничеството с Русия", подчерта Сиярто и добави: "Въпреки сложните международни условия, създадени от днешната ситуация, вече можем да отчетем редица успешни моменти, що се отнася до развитието на двустранното ни сътрудничество, включително в промишлеността, енергетиката и образователната сфера".
 

БГНЕС


Външните министри на Русия и Унгария се срещаха вече три пъти тази есен. В средата на септември те участваха в срещата на двамата президенти в Москва, а на 28 септември разговаряха в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
БТА