Шестима души, убити с куршуми, бяха намерени в мазе на къща в покрайнините на Киев, съобщи украинската главна прокуратура, предаде Франс прес. Става дума за източно предградие на Киев, откъдето руската армия се изтегли в края на март. 

"Труповете на шестима цивилни с огнестрелни рани бяха открити в мазето на къща", казва украинската главна прокуратура в "Телеграм". Към съобщението има снимка на труповете. Прокуратурата пояснява, че е започнало разследване.

Представители на ООН поискаха разследвания на насилието срещу жени в Украйна

"Според първите елементи от разследването, военни от Руската федерация са убили цивилни в село Шевченково, в окръг Бровари, близо до Киев", допълва прокуратурата.

Няколкостотин трупове на цивилни, според украинските власти, бяха открити в последните дни в градовете около Киев, сред които Буча и Ирпин, след изтеглянето на руските военни от този регион в края на месец март.

Украйна съобщи за над 1200 тела открити край Киев, дипломатическите усилия продължават

Москва обяви, че вече се е съсредоточила върху Източна Украйна, в това число и Донбас, превърнал се приоритетна цел на Кремъл. Киев се опасява от голяма руска офанзива много скоро.
БТА