/ БТА
Военновъздушните сили на Украйна свалиха 32 дрона и две ракети „Кинжал“, изстреляни от Русия, съобщиха украинските военни, цитирани от Ройтерс.

Украинските ВВС допълниха, че една ракета „Кинжал“ е ударила района на летище Старокостянтинов в Хмелницка област.
Отломки от ракети паднаха в три района на украинската столица Киев по време на час пик тази сутрин, след като противовъздушната отбрана отблъсна руско нападение, предаде Ройтерс, като цитира изявление на градските власти.

В град Феодосия на окупирания от Русия полуостров Крим са евакуирани 300 души поради пожар в местното петролно депо, предаде Ройтерс, цитирайки ТАСС. Украинската армия съобщи официално днес, че е нанесла удар срещу депото.

„Терминалът във Феодосия е най-големият в Крим за разтоварване, складиране и разпределение на петролни продукти, които са използвани и за нуждите на окупационната руска армия“, се казва в изявлението на Въоръжените сили на Украйна в приложението „Телеграм“.

След избухването на пожара руските власти във Феодосия обявиха извънредна "техническа" ситуация", съобщи още Ройтерс. Олег Крючков, съветник на ръководителя на така наречената Република Крим, съобщи в "Телеграм", че при пожара няма пострадали според постъпилите за момента данни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Божидар Колев/БТА