/ iStock/Getty Images
Високопоставен съветник на украинския президент заяви, че Украйна не е атакувала и няма да атакува цивилни плавателни съдове или каквито и да било други невоенни обекти в Черно море, като нарече съответните руски твърдения "измислени", предаде Ройтерс.

Украйна съобщи за атака с дронове в Харков

"Без съмнение тези изявления на руските представители са измислени и не съдържат и капка истина. Украйна не е атакувала, не атакува и няма да атакува цивилни плавателни съдове или каквито и да било други граждански обекти", заяви за Ройтерс Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

Руски военни кораби отблъснаха атака на украински безпилотни катери край Севастопол

По-рано през деня руското министерство на отбраната каза, че е осуетило опит на Украйна да атакува през изминалата нощ с безпилотни катери руски цивилни плавателни съдове в Черно море.

Дрон се вряза във висока бизнес сграда в Москва

"Тази нощ киевският режим извърши опит за терористична атака с помощта на три катера без екипажи срещу руски граждански транспортни кораби, пътуващи към пролива Босфор в югозападната част на Черно море", заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков.

По думите му корабите на руските военноморски сили, ескортиращи транспортните съдове, са открили и унищожили всички украински катери навреме.
БТА