/ БГНЕС
Украйна и Русия постигнаха съгласие за съвместно предоставяне на хуманитарни коридори с временно прекратяване на огъня на завършилите преди броени минути преговори между двете страни в Беларус.

"Русия и Украйна трябва да създадат канали за комуникация и взаимодействие, за да осигурят хуманитарни коридори в близко бъдеще за евакуация на граждани, както и доставка на продукти и лекарства", заяви ръководителят на президентската канцелария Михайло Подоляк.

Ако Украйна падне, Русия ще атакува Източна Европа, предупреди Зеленски


Страните се споразумяха по редица хуманитарни въпроси, включително възможността за временно прекратяване на огъня, за да се създадат хуманитарни коридори", съобщи БелТА.

Украинската делегация не е получила обаче резултатите, на които се е надявала, и ще продължи диалога в трети кръг от преговорите, каза Подоляк.

"Третият кръг от преговорите с Украйна ще се проведе през следващите дни", заяви от своя страна ръководителят на руската делгация Леонид Слуцки. "Споразуменията между Русия и Украйна скоро ще бъдат утвърдени на най-високо ниво", допълни той
БГНЕС