/ БТА
Украйна съобщи, че е свалила 18 руски дрона и 17 крилати ракети, с които тази нощ е била атакувана територията й, предаде Ройтерс.

Русия е изстреляла през нощта 24 дрона по Одеска и Николаевска област в Южна Украйна, уточниха украинските военновъздушни сили в публикация в "Телеграм".

Те отбелязаха, че 17-те ракети са били унищожени над Днепропетровска, Полтавска и Хмелницка област.

Първата тревога в Одеса и Одеска област била обявена в 23:06 ч. на 17 септември и приключи в 00:21 ч. тази нощ. Втората продължи 12 минути - от 00:33 ч. до 00:45 ч., а от 01:56 ч. до 02.05 ч. беше третата. Най-продължителна бе четвъртата тревога рано тази сутрин - от 04:32 ч. до 06:01 ч.

"Отново е атакувана пристанищната инфраструктура в украинското Придунавие. Регистриран е удар по рекреациона инфраструктура във Вилковската община, Измаилски район. Възникнал е пожар, който е потушен своевременно", информира губернаторът на Одеска област Олег Кипер на официалния си канал в "Телеграм".

Украинските власти съобщиха днес, че Русия е извършила нова вълна от въздушни удари с безпилотни летателни апарати и ракетен обстрел срещу Украйна през нощта, при които са загинали двама души в южната Херсонска област, предаде Ройтерс.

Губернаторът на областта Олександър Прокудин съобщи, че 72-годишен мъж и жена са загинали при руската атака в региона, а други трима са пострадали, но не даде повече повече подробности.

Той заяви, че четирима други са били ранени рано тази сутрин при нападение с безпилотен летателен апарат срещу град Берислав, като добави, че "окупаторите умишлено са атакували място, където има много хора и са хвърлили експлозиви в близост до местната автогара".
Светлана Драгнева, Десислава Иванова/БТА