/ iStock/Getty Images
УЕФА ще раздаде 10 хиляди безплатни билета на феновете на двата отбора, който достигнат до финала на Шампионската лига, съобщават от Европейската футболна централа.

С този жест УЕФА благодари на европейските фенове за тяхната подкрепа за континенталния футбол по време на пандемията от коронавирус.

Христо Стоичков на 56: Преди много години на този ден празнувах рожден ден, а сега чакам да чуя малката Миа

Отбелязва се също, че безплатните билети ще бъдат раздадени сред феновете на финалистите и в другите турнири под егидата на УЕФА. В Лига Европа ще бъдат раздадени 8000 билета (4000 билета на клуб), Лигата на конференциите - 6000 билета (3000 билета на клуб), Шампионската лига за жени - 6000 билета (3000 билета на клуб).

"Всеки от клубовете финалисти ще може да използва тези билети, за да награди най-верните си фенове (притежатели на сезонни билети, тези, които са посетили най-много гостувания и т.н.), но тези билети не могат да бъдат давани на спонсори, партньори или служители на клуба", се казва в изявлението.

Финалът на Шампионската лига през 2022 година ще се проведе на 28 май в Санкт Петербург.

Официално: Борислав Михайлов остава президент на БФС, победи Бербатов с 11 гласа (СНИМКИ)

Минималната цена на билета за финалния мач от Шампионската лига в Санкт Петербург ще бъде около 6000 рубли.

"УЕФА реши да запази цените на билетите от категория 4 (6 000 рубли) и категория 3 (повече от 15 000 рубли) за следващите три финала на Шампионска лига през 2022, 2023 и 2024 година в съответствие с цените, действащи от 2020-а. УЕФА е напълно наясно на настоящата инфлационна ситуация и по-специално билети за спортни събития, чиито цени са се увеличили значително през последните няколко години", обявиха още от централата.

Санкт Петербург получи правото да бъде домакин на финала на Шампионската лига през септември 2019 година. Стадион "Газпром Арена" е открит през 2017-а.
БТА