Камата признава, че цифрите не го плашат
На 8 февруари „Златната“ осмица в родния футбол, а и по света - Христо Стоичков, празнува своя рожден ден. 

iStock/Getty Images

За мнозина Стоичков е идол. Затова много футболни фенове са оградили тази дата с червен химикал в своя календар.

Днес той навършва 56 години и макар че от години вече не властва на футболния терен, то почитателите му по цял свят отбелязват, че днес Камата е рожденик.

Рано сутринта самият той написа в личния си профил във Фесбук: „Преди много години на този ден празнувах рожден ден, а сега чакам да чуя малката Миа“.



А само ден, преди личния си празник, Христо отбеляза, че празнува 34 години щастлив семеен живот със съпругата си Мариана. "На 7 февруари винаги ми ухае на любов! 34 години заедно! Благодаря ти за Мика, за Хриси, за Миа! Благодаря ти за всичко, моя Мариана!".

С усмивка на лице той призна в ексклузивно интервю пред NOVA: "Не ме плашат цифрите. Аз живея от днес за днес. Утре е много далечен ден".

Камата допълни, че семейството му винаги е задружно. "Нямат шанс да разбият семейството ми. Преди да са започнали - трябва да са завършили", категоричен е той.



Ако се върнем назад във времето ще открием, че феновете на ЦСКА, Барселона, Парма, Чикаго Файър, ДС Юнайтед... са го възприемали за божество. Някои от тях и до днес носят фланелка с N:8 на гърба.

iStock/Getty Images

И това не е изненада, поглеждайки набързо в автобиографията му. А там са записани успехите с ЦСКА, последвани от тези с великия гранд „Барселона“, приза „Златна обувка“ (за сезон 1989/1990) и спечелването на „Златната топка“ (през 1994-а).

iStock/Getty Images

Грандиозното отличие не е никак случайно попаднало в ръцете му, тъй като лятото на 1994-а още се помни от футболните фенове. Най-големият успех на националния ни отбор по футбол и достигането до 4-о място в света. Тогава Христо вкарва общо 6 гола в 7 мача на Световното и заслужено печели приза "Голмайстор на Световното първенство".

Емблематичен кадър на Стоичков, след поредния гол, от Световното по футбол в САЩ през 1994-а

iStock/Getty Images


Просто Стоичков! Или иначе казано „Златната“ осмица. Футболистът, на когото успехът му отива...

iStock/Getty Images