Убиецът в Колорадо изпратил на психиатър плана си преди нападението
Убиецът в Колорадо изпратил на психиатър плана си преди нападението / снимка: Reuters

Мъжът, който е обвинен в убийството на 12 души в киносалон в щата Колорадо, е изпратил тетрадка, пълна с подробности „как смята да убие хора” на психиатър в Колорадския университет преди нападението. Това съобщава в сайта си Фокс нюз, предаде Ройтерс.

Пратката, за която се твърди, че е от заподозрения убиец - 24-годишния Джеймс Холмс, останала неотворена в продължение на една седмица преди да бъде открита в понеделник, съобщава Фокс нюз, позовавайки се на източник от правоохранителните органи. В пакета имало тетрадка с подробности как Холмс смята да убие хора. Имало рисунки и илюстрации на убийствата, казва източникът, разкрива БТА.

В същото време в. „Ню Йорк дейли нюз” разкрива, че 24-годишният Джеймс искал да разбере как завършва филмът „Черният рицар”. Холмс давал да се разбере, че наистина се интересува от края на филма, разказал според изданието служител в затвора в Арапахо, където е настанен убиецът. „Той говореше така, като че ли нищо не се е случило. Мисля, че той наистина се прави на луд”, добавя служителят, който присъствал по време на преглед на Холмс в болницата на затвора. С изцъклени очи и безизразен глас той попитал няколко пъти: „Гледали ли сте филма? Как завършва той?” Но не поучил отговор, пише вестникът, посочва БГНЕС.

Джеймс Холмс уби 12 души и рани 58 на полунощна премиера на последния филм от трилогията „Батман” на Кристофър Нолан в Орора, предградие на Денвър. Той бе задържан и се яви пред съда за пръв път в понеделник. Обвиненията ще му бъдат  повдигнати официално на 30 юли.