Доналд Тръмп е бесен, че сенатори от Републиканската партия гласуваха заедно с демократите за неговия втори импийчмънт, който също не събра нужните гласове
Доналд Тръмп е бесен, че сенатори от Републиканската партия гласуваха заедно с демократите за неговия втори импийчмънт, който също не събра нужните гласове / Gulliver/Getty Images
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска трите най-големи организации на Републиканската партия да спрат да използват името му за набиране на средства, съобщи Politico, позовавайки се на съветник на бившия американски държавен глава.

Според него адвокатите на Тръмп са изпратили съответни писма в петък. Адресати бяха Републиканският национален комитет (RNC), Републиканският комитет на националната камара на представителите (NRCC) и Републиканският национален комитет на сената (NRSC).

Фирма на Тръмп продава имение за $ 49 млн.

Според изданието Тръмп "изпадна в ярост от факта, че името му се използва без негово разрешение от организации, които помагат на републиканците, гласували за импийчмънта му". Седмина сенатори от Републиканската партия гласуваха заедно с демократите срещу Тръмп при втория импийчмънт във връзка с щурма на Капитолия на 6 януари от привърженици на бившия президент. Не достигнаха 10 гласа, за да бъде той обвинен в подстрекателство за атаката на Капитолия, което щеше да го извади от политиката.

Блокираният канал на Тръмп в YouTube може да тръгне отново

Съветник на бившия президент обясни, че Тръмп "остава ангажиран с Републиканската партия", но "не дава право на никого" да използва неговото име без разрешение.

Превод и редакция: DarikNews