Тръмп тръгва срещу преизбирането на сенаторката от Аляска Мурковски, която, заедно с още шестима републиканци, гласуваха срещу него във втория импийчмънт заради щурма на Капитолия
Тръмп тръгва срещу преизбирането на сенаторката от Аляска Мурковски, която, заедно с още шестима републиканци, гласуваха срещу него във втория импийчмънт заради щурма на Капитолия / Gulliver/Getty Images
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се противопостави на преизбирането на сенаторката от Аляска Лиса Мурковски от Републиканската партия, предаде "Политико". Мурковски беше сред седемте републикански сенатори, гласували тази година за внесения от демократите импийчмънт на експрезидента.

"В никакъв случай няма да подкрепя провалената кандидатка от великия щат Аляска, Лиса Мурковски", заяви Тръмп. Според експрезидента "Тя представлява зле своя щат и още по-зле - страната. Не знам къде ще са хората догодина, но аз ще съм в Аляска, като водя кампания срещу един нелоялен и много лош сенатор", заявява Тръмп, цитиран от "Политико".

Изборите в средата на мандата в САЩ ще се проведат през 2022 г. Мурковски е единствената от седемте гласували за импийчмънт на Тръмп републикански сенатори, която ще се бори за преизбиране догодина.

Политическият екип на Тръмп е поръчал проучване на подкрепата на Мурковски в Аляска, което показало, че тя се ползва с доверието на 43 на сто от избирателите, по-малко от общия брой поддръжници на експрезидента, които са 52 на сто.

Подобно проучване е било поръчано и за Лиз Чейни, друга конгресменка, срещу която се очаква Тръмп да предприеме действия догодина, отбелязва "Политико".

Източник: БТА