Тръмп го раздава дискретно в родния Ню Йорк, където се завърна за пръв път след като напусна президентския пост на 20 януари
Тръмп го раздава дискретно в родния Ню Йорк, където се завърна за пръв път след като напусна президентския пост на 20 януари / Gulliver/Getty Images
Доналд Тръмп се завърна в родния си Ню Йорк, предаде Франс прес. Това е първата му визита там, след като той напусна Белия дом.



Бившият американски президент, който живее сега в Мар а Лаго във Флорида, но е запазил луксозен триетажен апартамент на върха на небостъргача Тръмп тауър в Ню Йорк, бе забелязан за кратко при пристигането си вчера късно вечерта.

Днес по обед двайсетина негови привърженици демонстрираха мирно в подножието на небостъргача, заобиколени от десетки полицаи.



Някои носеха плакати, на които пишеше: "Ние обичаме Тръмп", а други бяха разгърнали голямо знаме, на което пишеше: "Тръмп 2024", визирайки следващите президентски избори.

Засега завръщането на Тръмп в Ню Йорк е дискретно.

Няма никакво официално съобщение за програмата му в града, за продължителността на визитата и за целта й. Сикрет сървис - службата, която отговаря за охраната и на бившите президенти, засега не е разпространила никаква информация.

Противници на Тръмп твърдят, че той може да има някои съдебни разправии по време на престоя си в Ню Йорк.

Прокурорът на Манхатън, както и прокурорката на щата Ню Йорк разследват паралелно Тръмп по подозрения за банкови, данъчни и или застрахователни измами. В края на февруари след дълга съдебна битка прокурорът на Манхатън каза, че най-накрая е получил декларациите за доходите на Тръмп за последните осем години.

Засега никой не знае кога ще приключат разследванията и дали ще се стигне до повдигането на официални обвинения на Тръмп.

Източник: БТА