Тръмп: Постоянното говорене за руските кибератаки се превръщат в лов на вещици
Тръмп: Постоянното говорене за руските кибератаки се превръщат в лов на вещици / Thinkstock/Getty Images

Часове преди да получи поверителна информация от разузнавателните служби за руските кибератаки по време на президентските избори в САЩ, новоизбраният президент Доналд Тръмп нарече концентрирането на вниманието върху този въпрос "политически лов на вещици", предадоха Асошиейтед прес, ДПА и ТАСС.

САЩ гонят руски дипломати, готвят още санкции

В интервю за вестник "Ню Йорк таймс" бъдещият стопанин на Белия дом казва, че зад хакерските обвинения прозира разочарованието на политическите му противници от загубата в изборите. "Тя бяха съкрушени в изборите, сега са в потрес от това и не престават да стоварват вината за загубата си върху руските хакерски атаки срещу компютрите на Демократическата партия. Това в известна степен се превръща в лов на вещици", отбелязва Тръмп.

Путин отсече: Няма да гоним американските дипломати

Той неведнъж вече постави под въпрос изводите на американското разузнаване, че Русия стои зад тези кибератаки, посочва ДПА.

В интервюто си Тръмп припомня, че през 2015 г. китайски хакери похитиха имената и лична информация на 20 млн. американски държавни служители. Тогава разузнаването на САЩ обвини за тази най-голяма досега кибератака в страната китайските хакери. "Защо никой дори не обелва дума за това", пита риторично новоизбраният президент.

Тръмп ще отмени две трети от указите на Обама?

Според его хакери са инфилтрирали Белия дом и Конгреса. "Ние сме нещо като хакерска столица на света", отбелязва той.

Източник: БТА