Рене Грейси бе едва 17-годишна, когато дебютира в автомобилизма за "Купа Порше“ в Австралия. Днес моделът, който заряза обещаващата си автомобилна кариера, е много по-популярен като еротичен инфлуенсър. И не съжалява за избора си, пише в. "Ел Периодико“.

Още от малка тя постига отлични резултати в картинга, на 20 г. Става първата жена, състезавала се в шампионата V8 Supercars, най-престижната австралийска надпревара с туристически автомобили. Но след обещаващия старт следва застой в кариерата й и на 22 г. Рене се отказва.

Известно време тя е в безизходица, защото до този момент не се е подготвяла за друго, освен за кариера като автомобилен състезател. Дълговете растат и Рене взима важно решение: да заложи на своята външност и фигура, за да осребри красотата си, като последва примера на т. нар. pit girls, момичетата преди старта на пистата и около боксовете.

След няколко фотосесии, тя започва да споделя еротични снимки и видеозаписи с фенове през една платформа. Рене бързо печели популярност, което се отразява благоприятно и на приходите й.
 

"Това бе най-доброто, което предприех в живота си. Печеля толкова пари, колкото не съм си представяла, и се чувствам много добре“, изтъкна тя пред „Дейли Телеграф“.

По думите й има дни, в които печели над 11 000 евро. В момента Рене дори не мисли за подновява кариерата си на автомобилен състезател. Но все пак тя тима едно наум, защото е наясно, че с течение на годините едва ли ще може да генерира същите приходи, както в момента.