/ БГНЕС
В света няма повече безопасни места, споделя очевидец на атаката
Шофьорът на товарния пикап, с който бе извършен днешния терористичен акт, се опитал да спре терориста, и е пострадал, съобщи телевизия SVT.
 
Тя се позова на представител на компанията Spendrups, чиято собственост е автомобилът.

Шведската полиция показа кадри с мъж, издирван за нападението в Стокхолм (ВИДЕО)

По-рано компанията заяви, че по време на доставка в ресторант "някой скочил в шофьорската кабина и подкарал колата, докато шофьорът разтоварвал стоката".
 
Как е пострадал шофьорът не се уточнява.
 
В същото време пред опозиционния руски сайт "Медуза" руският гражданин Сергей Смирнов, който бил очевидец на инцидента, разкри, че шведите не били изненадани от днешния терористичен акт, психически били готови за подобно нещо.
 
Камион се вряза в пешеходци в Стокхолм, има загинали (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Бях до самото място. Това е централната улица на Стокхолм (Дротнингатан), почти цялата е пешеходна. Камионът тръгна по тази улица, мина известно разстояние и накрая се вряза в голям супермаркет.
 
Нямаше голяма паника. Онези, които бяха в самия център на събитията, избягаха оттам. Някои бягаха по диагонала, други направо, но това е къс участък. След това много бързо се появи полиция. Хората наоколо реагираха твърде спокойно", разказва Смирнов, който живее в Стокхолм от 25 години и работи в IT сектора.
 
Швеция няма да повиши нивото на тревога след атентата в Стокхолм

"Хората казват, че почти всички са били готови за такова нещо. В света няма повече безопасни места. Никой не се учудва много след всичко, което става навсякъде. Е, сега това се случи и тук", коментира още той.
БГНЕС