Шведската полиция не е успяла да арестува шофьора на камиона, прегазил пешеходци и врязал се в търговски център в Стокхолм, предаде АФП. Новината съобщиха нейни представители на пресконференция.

Те показаха кадри от охранителни камери, на които се вижда мъж, когото полицията издирва.
 
Камион се вряза в пешеходци в Стокхолм, има загинали (ВИДЕО/СНИМКИ)

Нямаме контакт с шофьора на този камион, каза представител на полицията, отговарящ за разследването. След това той показа кадри, на които се вижда сравнително млад мъж с черна качулка. Те са заснети от камера, намираща се в непосредствена близост до мястото на атентата.

Шведската полиция съобщи още, че разпитва двама души във връзка с нападението с камиона в центъра на Стокхолм, но че това не означава непременно, че те са заподозрени, предава Ройтерс.

Българка в Стокхолм разказва за ужаса и паниката там

По-рано шведската полиция извърши евакуация на хората от централната гара на столицата Стокхолм, предаде ТАСС. Тя се намира в района, където по-рано днес бе извършено нападение с камион. Пътниците, които трябваше да потеглят с влак за Гьотеборг, бяха принудени да останат във вагоните.
 
Депутатите, намиращи се в сградата на парламента, която също е в района, нямат право да я напускат. Ученици, които са били в киносалон на пешеходната улица "Дротнинггатан", не могат да го напускат до второ нареждане.
 

БГНЕС

 
Швеция няма да повиши нивото на тревога след атентата в Стокхолм

Полицията призова хората да не излизат в центъра на града. Метрото в Стокхолм бе напълно затворено след атентата, предаде АФП.
 

По-рано днес камион, който бе откраднат от фирма "Спендрупс", навлезе в пешеходната улица "Дротнинггатан" и прегази няколко души, след което се вряза в търговски център. Полицията съобщи за трима убити и за ранени. Тя уточни, че няма задържани за нападението. По-рано бе съобщено за един арестуван заподозрян.
БТА