/ БГНЕС, архив
Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до Негово Величество Карл ХVI Густаф, крал на Швеция, по повод терористичната атака в Стокхолм.
 
"С дълбока скръб приех новината за жестоката терористична атака в Стокхолм, довела до жертви и много ранени", пише президентът Радев.
 
Камион се вряза в пешеходци в Стокхолм, има загинали (ВИДЕО/СНИМКИ)

Българският държавен глава изразява от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите, а към пострадалите отправя пожелание и надежда за бързо възстановяване от преживения шок.
 
"Подобни прояви на тероризъм и насилие са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин", категоричен е българският президент.
 
"Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона", се казва още в съболезнователното писмо на президента Румен Радев до краля на Швеция Карл ХVI Густаф.

Шведската полиция показа кадри с мъж, издирван за нападението в Стокхолм (ВИДЕО)

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати съболезнователен адрес до министър-председателя на Кралство Швеция Стефан Льовен.
 
В писмото Борисов изразява своите съболезнования след атентата в Стокхолм, съобщиха от партията. "Изказвам своите искрени съболезнования към ранените, близките на загиналите и към целия шведски народ. Жестокостта на терора за пореден път разтресе из основи не само Швеция, но Европа и света", казва Борисов.
 

БГНЕС


Според него днешният атентат в Стокхолм не е посегателство към поредната европейска столица, а посегателство срещу принципите и ценностите на целия цивилизован свят. "Трябва да останем силни и да не се поддаваме на страха, защото това е най-ефективната противоотрова срещу терора. Да бъдем обединени и заедно в борбата със съвременния бич, наречен тероризъм", заявява още Борисов в съболезнователния адрес, изпратен до шведския премиер.