Президентът на Интерпол Мън Хунвей
Президентът на Интерпол Мън Хунвей / БГНЕС, архив
Съпругата на президента на Интерпол Мън Хунвей, която няма вести от него от 25 септември насам, отправи апел към международната общност в изявление за печата от град Лион, където се намира централата на международната полицейска организация, предаде Франс прес.

5 октомври: Изчезна президентът на Интерпол

"Този случай засяга международната общност", заяви с треперещ глас Грейс Мън в декларация, прочетена на китайски, а после на английски език. Тя говореше, застанала с гръб към камерите от съображения за сигурност и отказа също да бъде снимана.

Как Интерпол коментира изчезването на шефа си?

Вчера генералният секретар на Интерпол, германецът Юрген Щок, поиска от Китай разяснения за ситуацията с президента на организацията, който не се е свързвал със семейството си, откакто в края на септември пристигнал в родния си Китай.

Интерпол официално поиска от Китай информация за изчезналия си президент

Според съпругата му, Мън Хунвей е в опасност. Тя каза, че преди да изчезне, мъжът й й изпратил изображение на нож. В първите си публични коментари за мистерията около местонахождението на съпруга й, Грейс Мън каза пред репортерите, че според нея с този нож мъжът й се е опитал да й каже, че е в опасност, посочва Асошиейтед прес.

Китайските власти подозират президента на Интерпол в корупция

Тя отбеляза, че четири минути преди Мън да изпрати изображението, той й пратил съобщение: "Очаквай мое обаждане".

Китайските власти съобщиха днес, че разследват президента на Интерпол Мън Хунвей за предполагаеми нарушения на закона, предаде Ройтерс. Според китайския в. "Саут Чайна морнинг пост" Мън Хунвей е в Китай и е разследван. Той бил задържан за разпит веднага след пристигането си в Китай на 29 септември.
БТА