Стотици хора са ранени при меле, предизвикано от паника на площад Сан Карло в италианския град Торино по време на финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид в събота вечерта. Испанският гранд триумфира в най-престижния клубен турнир в Европа, като разгроми съперника си от Торино с 1:4 в Кардиф. Няма данни за пострадали български граждани при инцидента в град Торино, съобщиха от българското Министерство на външните работи.
 
Реал Мадрид отново триумфира в Шампионската лига
 

ранени паника Торино
БГНЕС

Във фен зоната на площад "Сан Карло" в Торино се бяха събрали около 20 000 запалянковци. След третия гол на Реал сред феновете настъпила паника и хиляди се втурнали едновременно към изхода. Стотици са пострадали, като петима са в критично състояние, сред тях и 4-годишно дете.
 

ранени паника Торино
БГНЕС

Досега няма точна информация за това какво е предизвикало хаоса. Най-вероятно това е станало заради хвърлена петарда от тийнейджър в публиката. Има и версия, че в единия край на площада се е срутила тежка метална ограда, грохотът се е разнесъл навсякъде и е уплашил хората. Според други информации пък паниката настъпила вследствие изстрели и фалшива информация за експлозии.
 

ранени паника Торино
БГНЕС

Генералното консулство на България в Милано следи ситуацията и поддържа контакт с местните власти.

Българските граждани могат да подадат сигнал за техни близки, които може да са били засегнати при инцидента, на дежурния телефон на Генералното консулство в Милано: телефон за спешни случаи: 00393337826043.