Отборът на Реал Мадрид на финала на Шампионската лига
Отборът на Реал Мадрид на финала на Шампионската лига / БГНЕС
Реал Мадрид спечели за 12-ти път трофея от най-авторитетния европейски клубен турнир - Шампионската лига. "Белия балет" надигра Ювентус с 4:1 след две попадения на Кристиано Роналдо и по едно на Каземиро и Асенсио, съобщава Gong.bg. Шедьовър на Манджукич в 27-ата минута не стигна на Юве за нещо повече от поражение, което доби страховити размери в края на двубоя.
 
В 20-ата минута Кристиано Роналдо изведе тима на Реал с гол напред след уникален удар, който не остави шансове на Буфон.

От Gong.bg: Роналдо с ново постижение за историята на Реал

Този гол на Роналдо е №500 в европейските клубни турнири за Реал Мадрид.

От Gong.bg: Снимки от финалната битка
 

Отборът на италианския Ювантус на финала на Шампионската лига
БГНЕС

Манджукич изравни резултата с прекрасна странична ножица в 27-ата минута.

След почивката, в 61-ата минута Каземиро отново даде аванс на Реал. Само 3 минути по-късно Роналдо направи резултата 3:1 с отличен удар от малък ъгъл. В последната минута на двубоя Марко Асенсио оформи крайното 4:1.

От Gong.bg: Извънземният Роналдо

Италианският тим завърши двубоя с 10 души, след като Куадрадо беше изгонен за втори жълт картон в 84-ата минута.

Как протече финалът в Шампионската лига вижте в Gong.bg
 
Така Реал се превърна в първия тим, който дублира постижението си в турнира, след като и през миналата година грабна отличието. Реал изигра своя трети финал в Шампионската лига за последните четири години, като на два пъти - през 2014-а и 2016-а победи Атлетико Мадрид, а тази вечер жертва се оказа италианският Ювентус. В същото време момчетата на Зидан направиха дубъл за първи път от 59 години насам, печелейки титла и трофея от турнира на шампионите.
gong.bg