/ iStock/Getty Images
Snapchat в сряда спря да промотира постове на американския президент Доналд Тръмп, заявявайки, че подбуждат към "расово насилие", съобщи АФП.

„В момента не промотираме съдържанието на президента в платформата „Discover”, заяви Snapchat в отговор на запитване на АФП, като се позовава на насочената към младите секция за препоръчано съдържание.

„Няма да подкрепим гласове, които подбуждат към расово насилие и несправедливост, като им предоставяме безплатна промоция в „Discover“, казаха още от платформата.
Този ход дойде, след като Twitter зае безпрецедентна позиция, скривайки пост на Тръмп като платформата заяви, че той насърчава насилието.

Тръмп: Посетих бункера на Белия дом само за инспекция

Решението беше взето през уикенда, по време на който изпълнителният директор на компанията-собственик Snap Еван Шпигел изпрати дълъг меморандум на служителите, в който осъди това, което той смята за расова несправедливост и насилие в САЩ.
 


"Всяка минута, в която мълчим в лицето на злото и неправдите, действаме в подкрепа на злините", пише Шпигел, докато компаниите реагираха на възмущение заради смъртта на афроамериканец при арест в Минесота.

Snapchat няма да популяризира акаунти в САЩ, които са свързани с хора, които подбуждат расово насилие към или извън платформата за съобщения, според Шпигел. Акаунтът на Тръмп остава в платформата, но той вече няма да бъде препоръчан за гледане, според Snapchat. „Ще разясним с нашите действия, че няма сива зона, що се отнася до расизма, насилието и несправедливостта - и няма да го насърчаваме, нито тези, които го подкрепят, на нашата платформа“, се казва още в съобщението.

Функцията Discover в Snapchat е платформа, в която базираната в Калифорния компания прави препоръки към потребителите.
БГНЕС