/ Gulliver/Getty Images
Членове на екипа, работещ в офиса на британския премиер Борис Джонсън, си организирали две празненства в резиденцията на министър-председателя в разгара на локдауна в Обединеното кралство и вечерта преди погребението на принц Филип, съобщи лондонският в "Дейли телеграф", цитиран от Франс прес.

Съветници и служители се събрали на 16 април 2021 г. на две места, за да отпразнуват оттеглянето на двама членове на премиерския екип - директорът по комуникациите Джеймс Слак, който станал зам.-главен редактор на в. "Сън", и един от личните фотографи на Борис Джонсън, чието име не е посочва, уточнява консервативният всекидневник.

Тези нови разкрития са публикувани в момент, когато министър-председателят се бори да остане начело на кабинета, след като призна, че е е присъствал на събиране на "Дауниннг стрийт през 2020 г., докато беше в сила локдаун.

Скандал във Великобритания: Борис Джонсън призна, че е бил на парти по време на локдаун

Според "Дейли телеграф", двете празненства, които в определен момент се слели в едно и продължили с алкохол и танци до сутринта, са се състояли в навечерието на погребението на съпруга на кралица Елизабет Втора, докато цялата страна беше в период на национален траур.

Борис Джонсън не е присъствал. По това време той е бил в провинциалната си резиденция "Чекърс", на около 65 километра от Лондон.

Снимките на кралицата, седнала сама на първия ред в църквата, заради ограниченията, свързани с COVID-19, тогава символизираха строгостта на ограниченията в Обединеното кралство, отбелязва АФП.

Твърденията за парти по време на локдаун допълват списъка със скандали около Борис Джонсън
 
БТА