/ Gulliver/Getty Images
Над 40 служители от спецслужбите и полицията се подготвят за сватбата
Полицията и специалните служби във Великобритания се опасяват от терористичен акт на снайперисти по време на брачната церемония на принц Хари и Меган Маркъл на 19 май в Уиндзор край Лондон.

Това пише в днешния си брой вестник"Сънди таймс", според който желанието на бъдещите младоженци да преминат в открита карета по тесните улици на средновековния град е голям проблем за службите за сигурност, предаде ТАСС.
 

Gulliver/Getty Images


След венчавката Меган и Хари ще преминат с карета по улиците на Уиндзор (СНИМКИ)

Според източник на вестника в Уиндзор има много места, където могат да се укрият въоръжени лица и да нападнат минаващата процесия.

"Сънди таймс" цитира мнение на Дей Дейвис, бивш шеф на подразделението в "Скотланд ярд" за охрана на кралското семейство, че при нападение в Уиндзор ще е много трудно след това да се осъществи евакуация.

Вижте каретата, която двойката избра за първата си разходка като семейство
 

Gulliver/Getty Images


Изданието твърди, че над 40 служители от спецслужбите и полицията се подготвят за сватбата в база в град Херифорд, Централна Англия. В базата били монтирани конструкции, които да наподобяват сградите по главната улица на Уиндзор.

ГАЛЕРИЯ: Кралската сватба като фабрика за сувенири
 

Gulliver/Getty Images


Според "Сънди таймс" в деня на сватбата в града ще има над 3000 полицаи. Очаква се около 100 000 туристи да наблюдават 3-километровата брачна процесия в открита карета.

Хари и Меган: без целувка на балкона и шаферки

ТАСС допълни, че разходите за сватбеното тържество ще бъдат покрити от бюджета на кралския двор. Сумата не е съобщена официално, но по оценка на британски медии тя възлиза на 32 млн. лири, от които 30 млн. лири са предвидени за гарантиране на сигурността.
 

/ Gulliver/Getty Images

БТА