/ Gulliver/Getty Images
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп "се чувства чудесно", каза президентът Доналд Тръмп снощи, докато съпругата му седеше редом с него по време на брифинг, предадоха АП и ДПА.
 

Gulliver/Getty Images


Това бе първата публична медийна поява на 48-годишната Мелания след бъбречната операция, която тя претърпя на 14 май. Отсъствието й от публичен взор още от няколко дни преди операцията породи спекулации къде е първата дама.
 
Мелания Тръмп сложи край на спекулациите по неин адрес (СНИМКИ)

"Тя преодоля малко премеждие, но вече се чувства чудесно", каза президентът, представяйки я като "нашата славна първа дама". "Хората те обичат, благодаря ти, мила моя", добави той.
 

Gulliver/Getty Images


Брифингът, на който тя седна редом до съпруга си, бе посветен на плановете на Федералната агенция за извънредните ситуации по подготовка за предстоящия сезон на тропическите бури.
 
Оперираха успешно Мелания от доброкачествено образувание в бъбреците

По-рано президентът се оплака в Twitter, че медийните спекулации по повод отсъствието на съпругата му са били "толкова несправедливи и злобарски".
 

Gulliver/Getty Images


"По време на следоперационното възстановяване писаха какво ли не - че тя е едва ли не на смъртно легло, че си е правила фейслифтинг, че е напуснала Белия дом (т.е. мен) и е заминала за Ню Йорк или Вирджиния, или че е била малтретирана. Всичко това са фалшиви новини, а тя се чувства наистина добре!!", подчерта президентът.

Красивото лице на Белия дом: Мелания Тръмп (СНИМКИ)
 
 
БТА