/ Gulliver/Getty Images
Първата дама на САЩ ще пропусне няколко пътувания на Доналд Тръмп
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп няма да придружи съпруга си, президента Доналд Тръмп, на срещата на върха на Г-7 тази седмица в Квебек, в Канада, нито в Сингапур на 12 юни за срещата му със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Това предаде АП, като се позова на говорителката на госпожа Тръмп - Стефани Гришам.
 
"Тя няма да присъства на Г-7 и засега няма планове да пътува до Сингапур", каза говорителката.
 
Очаквания от историческата среща между Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни

Миналата година Мелания Тръмп направи "международен дебют" на срещата на върха на Г-7 в Италия и след това на форума на Г-20 в Германия. Обикновено съпругите и съпрузите на лидерите имат отделна програма за срещите на върха, отбелязва АП.
 

Gulliver/Getty Images


Оперираха успешно Мелания от доброкачествено образувание в бъбреците

Г-жа Тръмп не придружи съпруга си и за уикенда в Кемп Дейвид, където той отиде с дъщерите си, зет си и най-големия си син. Тя не се е появявала на публично място откакто в средата на май бе приета в болница с бъбречен проблем, който според Белия дом е бил доброкачествен.
 
Мелания след операцията: Чувствам се прекрасно, нямам търпение да се върна у дома
 

Gulliver/Getty Images


Гришам каза, че първата дама се среща с хора от екипа си и работи по проекти. Предвидено е тя да бъде днес с президента, който ще бъде домакин на прием без присъствие на журналисти.
БТА