Силни снежни бури затрудниха трафика в САЩ и Канада
Силни снежни бури затрудниха трафика в САЩ и Канада / netinfo

Силна снежна буря достигна североизточните американски щати, след като преди това в Средния запад причини смъртта на 13 души, предаде Асошиейтед прес.

Шофьорите в американските североизточни щати се борят със смесица от дъжд, сняг и суграшица. Часовете в повечето училища от Ню Йорк до Мейн бяха отменени или отложени заради заледяване на магистралите и пориви на вятъра, достигащи скорост до 64 км/ч в някои части от региона.

Предупреждения за ледени бури бяха отправени за Масачузетс и Кънектикът, Върмонт, Ню Хемпшър, Мейн и северен и западен Ню Йорк.

Въздушният транспорт беше затруднен на международното летище в Портланд, щата Мейн. Бяха отменени полети заради лоши атмосферни условия на свързващите летища.

Стотици полети на трите основни летища в района на Ню Йорк - Кенеди, Нюарк Либърти и Ла Гуардия - закъсняха заради вятъра и леда.

Продължителни валежи от дъжд и лоша видимост станаха причина за отмяна на около 50 полета вчера следобед на летището О'Хеър в Чикаго. 75 души бяха принудени да останат на летището през нощта.

Смята се, че лошото време е причинило смъртта на четирима души в Мичигън, трима в Уисконсин и по един в Илинойс, Индиана, Ню Джърси, Ню Йорк, Северна Дакота и Колорадо.

Буря с пориви на вятъра, надвишаващи 160 км/ч. в някои места, удари бреговете на Орегон и Вашингтон, предаде АП.

Десетки полети бяха отменени днес по летищата в източната част на Канада заради силна снежна буря, предаде Франс прес. Бурята стана причина за опасни условия по пътната мрежа и доведе до затваряне на стотици училища.

Североизточната част на Онтарио и югът на Квебек, районите около Отава и Монреал бяха най-силно засегнати. Там на места се очакват до 35 см снежна покривка.

На летището в Монреал, където през нощта паднаха над 20 см сняг, практически всички полети бяха отменени или закъсняваха.

Въздушният трафик беше силно затруднен и на летището в Отава.

Заради обилния снеговалеж и силните ветрове движението в много райони в южната част на Квебек беше опасно, а стотици училища бяха затворени.