/ БТА
Силите на Израел установиха контрол върху палестинската страна на граничния контролно-пропускателен пункт "Рафах", който се намира на границата на ивицата Газа с Египет, предаде Ройтерс, като се позова на днешно съобщение на радиото на израелската армия, което малко по-късно бе потвърдено и официално от армията.

Говорител на граничните власти на Газа заяви пред Ройтерс, че пунктът откъм палестинската му страна е затворен заради присъствието на израелски танкове. От армията уточниха, че специални части претърсват района.

Рафах празнува: „Хамас“ прие предложението за примирие в Газа

Освен това израелски сили действат в точно определен район в източната част на град Рафах. Израелските Сили за отбрана казаха още, че по-голямата част от хората в района на военните операции са били евакуирани.

Армията на Израел каза още, че от съображения за сигурност е затворен и израелският контролно-пропускателен пункт "Керем Шалом" - там, където се събират границите на Израел с ивицата Газа и с Египет, южно от граничния контролно-пропускателен пункт "Рафах". "Керем Шалом" ще бъде отворен в момента, в който ситуацията по сигурността го позволява, уточни армията.

По-рано днес пред Асошиейтед прес представител на палестинските служби за сигурност и египетски представител заявиха, че израелски танкове са влезли в град Рафах и са стигнали на 200 метра от пропускателния пункт.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев, БТА