/ БГНЕС
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун Ким Йо-чен, която заема поста първи заместник-завеждащ отдела за пропаганда и агитация в ЦК на Корейската трудова партия, е пристигнала в понеделник във Владивосток за подготовка на срещата между лидерите на Русия и Северна Корея. Това съобщи южнокорейският в."Чосон илбо", предаде ТАСС.

Насрочиха дата за среща между Ким Чен-ун и Владимир Путин

Сутринта на 22 април Ким Йо-чен излетя от Пхенян за Владивосток, пристигайки в Русия преди Ким Чен-ун, за да завърши последните приготовления за срещата на върха, пише изданието, като се позовава на собствени източници. Според вестника тя вече се е срещнала с намиращия се там заместник-председател на Държавния съвет на КНДР Ким Чхан-сон.

Среща Путин Ким
БГНЕС

Вече бе съобщено, че той е посетил кампуса на Далекоизточния федерален университет, където според южнокорейски медии на 25 април ще се състои срещата и където ще отседнат севернокорейският лидер и членовете на делегацията му. Ким Чхан-сон е бил забелязан на жп гарата във Владивосток, където, както се очаква, Ким Чен-ун ще пристигне с влак утре, 24 април, допълва южнокорейският вестник. 

Подготовката за срещата Путин-Ким е във финалната си фаза
БТА