Владимир Путин
Владимир Путин / Gulliver/Getty Images
Руският президент Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще се срещнат в Русия до края на този месец, се казва в съобщение на Кремъл, цитирано от ТАСС.

Ким Чен-ун изпрати телеграма до Владимир Путин

"Владимир Путин ще се срещне с лидера на КНДР Ким Чен-ун. По покана на Владимир Путин председателят на Държавния съвет на Корейската народно-демократична република Ким Чен-ун ще посети Руската федерация през втората половина на април", се казва в съобщението.

По-рано южнокорейската агенция Йонхап съобщи, че визитата на Ким в Русия може да се състои идната седмица. По информация на агенцията, руско-севернокорейската среща на високо равнище ще се състои най-вероятно във Владивосток. Освен това, както съобщи помощникът на президента Юрий Ушаков, на 26 и 27 април Путин ще участва в международния форум "Един пояс, един път" в Пекин.

БГНЕС

Още миналата година се обсъждаха няколко варианта за организиране на среща между Путин и Ким, включително във Владивосток - на Източния икономически форум в началото на септември 2018 г., припомня ТАСС. Руските власти подчертаха, че са готови да приемат лидера на КНДР във всяко удобно за него време.

Ким Чен-ун вероятно скоро ще посети Русия

Московският в. Известия" писа вчера, че срещата Путин-Ким ще е в разположения близо до КНДР Владивосток, преди руският държавен глава да замине за икономическия форум в китайската столица, припомня Франс прес.

Ким е посещавал Китай като държавен глава, но това ще е първата му официална визита в Русия, 
БТА