/ Gulliver/Getty Images
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Русия по покана на руския президент Владимир Путин, където ще проведе разговори с него, предаде Централната телеграфна агенция на Северна Корея, цитирана от РИА Новости.

Очаква се бронираният влак на Ким Чен-ун да пристигне във Владивосток в сряда, допълни агенцията.

Ким Чен-ун ще се срещне с Путин в Русия до края на април

Говорителят на руския лидер Дмитрий Песков обяви по-рано, че подготовката на срещата с Ким Чен-ун е във финалната си фаза, а малко преди това от Кремъл съобщиха, че лидерите на Русия и Северна Корея ще проведат срещата си преди края на този месец.

Подготовката за срещата Путин-Ким е във финалната си фаза

Южна Корея би приветствала посещението на севернокореския лидер Ким Чен-ун в Русия, ако то допринесе за денуклеаризацията на Корейския полуостров, заяви за южнокорейската агенция Йонхап високопоставен служител в президентството в Сеул, предаде ДПА.

"Разбирам, че председателят Ким Чен-ун може да посети Русия и смятам, че това би било хубаво нещо за Южна Корея, защото е част от процеса по денуклеаризация и може да доведе до добри резултати", каза източникът, пожелал анонимност. Понастоящем служителят е в столицата на Казахстан заедно с президента на Южна Корея Мун Дже-ин,у който в неделя започна тридневно официално посещение там.
БТА, БГНЕС